Tentang Kami

Yayasan Pengaman Malaysia atau dikenali sebgai Pengaman merupakan sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang telah ditubuhkan pada 2012 dengan matlamat utama untuk mengiktiraf dan menjaga kebajikan ahli, mantan dan pesara Polis DiRaja Malaysia. 

Piagam Kami

Piagam utama Pengaman adalah menjaga kebajikan dan mempromosi usaha memarabat dan mengiktiraf sumbangan mantan, pesara  dan anggota yang masih berkhidmat. Kami juga percaya usaha murni ini adalah untuk menghargai pengorbanan dan sumbangan yang telah dicurahkan kepada negara.

Program Kami

Pihak kami melaksanakan pelbagai program demi kesejahteraan dan kelestarian kehidupan termasuklah menjaga kebajikan keluarga dan anak,  Antaranya program DAKAP iaitu program untuk mempertingkat dan memperkasa kecemerlangan akademik anak-anak polis.

Berita Mutakhir

Pengaman telah menyumbang sebanyak RM70 ribu kepada Polis DiRaja Malaysia untuk bantuan kemanusiaan mangsa banjir .

Program pendidikan DAKAP akan dilaksanakan di Johor Bahru semasa musim cuti sekolah pada bulan Mac.

SELAMAT DATANG KE YAYASAN PENGAMAN MALAYSIA

Yayasan Pengaman Malaysia (Pengaman) adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang berdaftar di Malaysia sejak 2012 dengan matlamat untuk menjaga kebajikan dan memberikan pengiktirafan kepada pesara dan anggota Polis DiRaja Malaysia.

KUMPULAN KAMI

Ahli Lembaga Pemegang Amanah serta pasukan pengurusan kami terdiri daripada pasukan yang berpengalaman, berkemahiran tinggi dan komited dalam melaksanakan piagam PENGAMAN dalam usaha untuk mencapai misi dan visi Yayasan Pengaman Malaysia. 

TESTIMONI

Insp (B) Mohd Hayaddin Osman Pengaman membantu saya melalui liku-liku kesusahan dalam fasa kehidupan saya. Terima kasih.

Sgt (B) Fauzan Aziz Terima kasih Pengaman kerna membantu saya menghadapi krisis banjir baru-baru ini.

LOKASI KAMI

13A/13 PLAZA AZALEA, PERSIARAN BANDARAYA, SEKSYEN 14, 40000 SHAH ALAM, SELANGOR

Log Masuk

Log masuk pengguna ke portal Pengaman.

BULETIN YAYASAN PENGAMAN MALAYSIA